Followers

Saturday, 28 December 2013

Assalamualaikum.. hai..

smbil2 duduk di libry ni, update la blog jap.. sbb line laju.. haha..
nk cite smlm kn malu giler aku..
aku tgh duk tgk  running man, aku pkir aku pkai earphone.. rupeny aku xcucuk pun kt laptop..
ps2 room8 aku kira tny, ko pkai earphone kn tp knp kau xcucuk?? aku blh dgr RM ko 2.. mse 2 aku malu giler.. cover malu smbil gelak jela.. hahaha... prkara yg klaka n sgt memalukan bg aku... hihi..

Ok la.. nk smbg stdy ni.. konon-konon je ni.. haha..

OK tata tati tutu...

Yang penat menaip,
ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN

Friday, 27 December 2013

Aku terharu + stress + = nothing

Assalamualaikum.. hai..

Terharu??
Why aku terharu??
Aku terharu sbb my bff (best frenz forever)  AMIZAH BT ABD JAMAL atau name glemernya mijah.. hihi..
call aku td, ktenye dy rndu kt aku.. haha.. sugguh aku terharu.. wlaupun kte org 1 UUM tp jrg jmp dsbbkn duk asrama berlainan.. dy SIME DARBY n aku EON.. Tp asramanya dpn je ngn asrama aku.. tp al mklumlah bz kn msg2.. so, jrg la jmpeny.. thnks mijah cz kol sy.. i really2 appreciate that.. luv u mijah.. hihi..


Stress??
Why aku stress??
Actually, aku sgt2 stress dgn exm ni.. ari2 kna tgk buku, tp apekn daya lumrah stdnt kn.. aku xblh mls, aku kna rjin utk mse dpn aku.. tp aku bosan dgn ni sume.. klo jadual exm aku cntik xpe, ni jdual exm aku mcm mnx aku check in kt Hospital Tampoi je.. bygknla bgaimana aku nk jwb exm stiap hari tnpa ade gap pun.. this is make me much more n more n more n more stress.. (smbil mkn chipsmore).
Sometimes I feel like I want fly..
Fly  around the world..
I believe I can fly... lalalalalalalalala....

Ok la smpi cnie jelah luahan prasaan aku..
t lg byk aku menaip, lg byk bnde merepek aku tlis..

K tata titi tutu...

Yang penat menaip,
ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN






Thursday, 26 December 2013

How to manage time???

Hai, Assalamualaikum...

Memandangkan paper aku berturut-turut, so aku tpkse blja bgaimana nk manage time untuk aku stdy... sblm ni aku mmg stdy last minit, tp giler la kn klo sem ni pun aku nk stdy last minit... paper berturut-turut, no time nk play2 lg.. so, dgn ini aku mmbuat kputusan stdy awl2, spaye mdh utk aku jwb exm t.. kdg2 agk serabut jgk biler tpkse nk bhgikn mse cm ne utk stdy.. smkin hari nk dtg, smkin rso, sbb aku tkut aku xdpt skor dgn baik... aku ni xde la org yg pndai manage time, tp aku cube utk manange time aku dgn sistematik... ape yg aku arp ialah aku dpt A plus..aku sgt2 tension dgn paper yg berderet2..smpai terpaksa deactive fb twitter..

Wednesday, 25 December 2013

Killer subject

Hai, assalamualaikum..

Killer subject????
Apakah itu??
lumrah khidupn stdent, time bljar je msti ade subjek yg btul2 buat kite down.. sbjek killer la sng cte nye.. sbjek yg mempunyai potensi utk membuatkn pointer kte jtuh...
cam 2 jgk aku.. sem ni subjek yg plg aku gerun gerun gerun sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt adlh sbjek PRODUCTION & OPERATION MANAGEMENT.... Bg aku subjek ni agk sukar, sbb ianya kira-kira.. aku ni lemah ckit kira-kira.. bkn lemah ckit tp byk ok!!!... memandangkan aku dah tahu klemahan aku ni, maka dgn gigihnya aku g blaja subjek ni dgn ARINA.. alhamdulillah.. ade la ckit input2 yg aku dpt n aku dah phm.. terima kasih tok guruku Arina... Ha, ade lg nk cter ni.. dsbbkn aku tkut sgt dgn sbjek ni, aku kol sume kwn2 aku yg amik sbjek ni nk blja sme.. haha.. nmpk x effort aku ni.. tp mslhny dorg xstrt pun blja lg, cm ne ajr aku kn?? aku je tlebih smgt nk stdy, sdgkn papernya tahun depan... 05.01.2014 ye... haha knp aku stdy awl paper ni??

1st : subjek ni killer
2nd : aku ade 4 paper berderet iaitu :-

04/01/2014 ~ EKSPORT MANAGEMENT
05/01/2014 ~ PRODUCTION & OPERATION MANAGEMENT (KILLER SUBJECT)
06/01/2013 ~ TRANSPORT THEORY
07/01/2014 ~ ETHIC MANAGEMENT

PASTU SELANG SEHARI JE!!

09/01/2014 ~ HUMAN RESOURCES

Dpt x bygkn cm ne gilernye aku nanti nk jwb paper cm ni..
Ya, Allah.. bantulah hambamu ini supaya dpt menjawab exam ini dengan jayanya dan cemerlangnya.. AMIN!!!



Yang penat menaip,
ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN










Monday, 23 December 2013

Berdebar-debar!!!

Hai, Assalmualaikum..

Ingin aku kongsikan di sini ialah hati aku berdebar-debar nak menjawab exam sekejap lg..
Ade lg beberapa jam je lg utk aku duduk di dewan.. (tp smpt lg update blog kn???)
ish3.. pe nk jd ni ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN.  tapi ni adlh slh satu cara aku release tension. drpd asik tgk buku je, tension jgk la kn.. sbnrnye aku nk cte ni, stiap kli exm, aku pasti mengalami pnyakit ini. iaitu aku akn kerap ke tnds. takut pny psl, smpi prut pn trut sme skit. pd sejak zmn dlu lg tau.... tapi ape pn aku berjanji pd diri aku, yg aku akan buat yg terbaik pd exm ptg ni.


Usaha sudah,
Berdoa pun sudah,
Sekarang ni aku hanya mampu tawakal jelah....

Semoga ape yg aku belajar selama ni, ilmu yang aku dapat selama ni akan memudahan untuk aku menjawab exam ptg ni. insya-ALLAH.. berikanlah ketenangan utk aku menjawab exam ni Ya Allah.. AMIN!!!




Yang penat menaip,
ADNIN AAINA BT KAMARUL ZAMAN

:)





ESOK EXAM.. YEAH!!!

Hai, Assalamulaikum...

Sajer je nak update blog lg..
Blog ni create smate2 nak citer pasal diriku je.
Kira macam tempat meluahkan perasaan la.. hihi..
Besok bersamaan dengan hari Selasa (24.12.2013) jam 2.30 p.m, aku akan menduduki final exam paper service marketing..
tp sempat lg update blog kn.. kih3..
Hati ni dup dap dup dap..
Ya Allah, semoga aku dapat jawab exam dengan jayanya esok..
Permudahkanlah segalanya.. AMIN!!

Salam...
Tata Titi Tutu...

Yang penat menaip,
ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN



I'm Back

Hai, assalamualaikum..

Setelah sekian lama x update blog, tiba-tiba mood nak update tu datang..
Dah bertahun jgk x update.. hiihi..
Sbnrnya x tahu pun nak cte pasal ape dalam blog ni..
Cerita pasal tempat aku belajar la ya..
Alhamdulillah.. aku dapat sambung belajar tau..  nak tahu x aku dapat tak dekat mana???



                                        Ha... ni lah tempatnya. UUM, Sintok Kedah!!!

Universiti Utara Malaysia atau nama lainnya Universiti Utan Malaysia ye.. hihi
Sebab kat sini kawasan dia penuh dengan pokok-pokok, tumbuhan hijau dan penuh juga dengan haiwan-haiwan yang comel lagi menarik hati sesiapa yang melihatnya.. CONTOHNYA:



                                     Macam comel jerk.. macam comel jerk.. kan kan kan??

                                     Hai, nama saya monkey. Boleh panggil saya Kiki... kih3.....



                                             Ha, yang ni pulak library UUM. Cantik x??




                     Ni salah satu landscape yang ade dekat sini. gambar waktu malam, 
                     tempat ni depan je dengan perpustakaan kita orang. best tangkap gambar,          
                     background dia cantik kan...

Kat sini jugak ada go-kart. Sesiapa yang berminat dengan sukan ni blh la bermian, xsilap aku rm5 je.. aku pd sem 1 dlu lg da psg niat nk g main, tp xkesampaian.. faktor utama adlh mls nk g pst sukan.. hihi

Padang UUM.

Kandang rusa.


Kat sini jugak ada kandang kuda tau.. memang kuda kat sini semua comel-comel belaka.. hihi.. 

 

 Ni namanya Pusat Kesihatan. Korang tahu x kat sini la cerekarama pe tah tajuknye wat shooting kt dlm ni tau.. Tapi aku x tgk pun cerekarama dia pun, ni info drpd kwn2 yg blh dprcayai.. hihi.. 

 

 Ini adalah salah satu contoh bilik kuliah kte org la... :) 



OK la ye.. smpi sini jelah crita aku pasal UUM yg tercinta ni. sebenrnya ade byk lg tmpt mnrik dlm UUM ni.. Kalau nak tahu lebih lanjut silalah melawat UUM ye.. hihi


K.. Tata.. Titi.. Tutu.... 


Yang penat menaip, 

ADNIN AAINA BINTI KAMARUL ZAMAN